Bruschete cu căpșune
- 6 linguri cu zahar brun
- 3 lingurita cu zeama de lamaie
- 3 pahare capsune taiate in jumatate
- 4 linguri cu Mascarpone (crema de branza din Italia)
Se adauga capsunele si se amesteca pana cand compozitia incepe sa scada, cam 1 minut.
Pe fiecare felie de paine se pune compozitia cu capsune, iar la sfarsit se presara o lingurita cu mascarpone si cateva stafide (dupa preferenta).
- 100 g cascaval ras
- 100 g telemea rasa
- 3 oua
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
- 50 g de faina
- 1 legatura marar
- sare
- ulei pentru prajit
- piper dupa gust
Daca compozitia nu este suficient de consistenta se mai adauga faina.
Se modeleaza din bucati de aluat suluri de 2 cm diametru, care se dau prin faina.
Din suluri se taie bucati de aluat din care se modeleaza bulete ca niste bile.
Intre timp se incinge uleiul, in care se introduc pe rand buletele, neinghesuite deoarece cresc la prajit.
Se rumenesc, se scot cu spumiera pe o hartie poroasa pentru a se scurge bine de ulei.
Se servesc fierbinti ca aperitiv. Se pot reincalzi.
- 2 lingurite ulei de masline
- 1/4 ceasca cidru de mere
- 3 linguri de mustar
- 1/2 lingurita sare de mare
- 1/2 lingurita de piper proaspat macinat
- 2 linguri sirop de artar
- 1 1/2 lingurite de salvie proaspat maruntita
Se pune intr-o cratita putin ulei si caleste bucatile de carne, aproximativ 3-5 minute, dupa care se introduce la cuptor timp de 15 minute.
Intr-o cratita se amesteca cidrul de mere si se lasa la fiert 30 de secunde.
Se mai adauga siropul de artar si cele 2 linguri de mustar ramase, amestecand ocazional pana ce compozitia se ingroasa putin (aproximativ 5 minute). Se feliaza carnea de porc, se aseaza in farfurii si se toarna sosul deasupra;
Cand aproape este gata se presara salvia maruntita peste ingredientele din farfurie.
Se poate servi cu orz gatit, dovlecei la gratar si un vin rosu.
- 3 cepe
- 4 albusuri de ou
- 1 linguri ulei de masline
- 1 cana terci de ovaz
- condimente
Se pune la cuptor la foc moderat.
Se serveste cu salata.
- 230 g muschi de vita
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita seminte de chimen
- 3 cesti cu vinete (taiate marunt)
- 2 lingurite ulei de masline
- 500 ml sos de tomate
- 1 ceasca de vin rosu
- 1 lingura de oregano proaspat sau 1 lingurita de oregano uscat
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita de piper proaspat macinat
- 1/2 ceasca de branza feta (optional)
Apoi se adauga vinetele si uleiul de masline pana se rumenesc, inca 5 minute. Se toarna sosul de tomate si vinul rosu si se lasa la foc mic aproximativ 10 minute.
Spre final se presara oregano pentru un plus de savoare, sare si piper.
Pastelese scurg, se aseaza in farfurie si se acopera cu sosul preparat.
In plus, se pot pune si bucatele de branza feta.
Se serveste cu o salata de masline, stropita cu putin ulei si zeama de lamaie.
- 1 ceasca cu zahar
- 1/2 ceasca cu zahar brun
- 1 1/2 ceasca cu nuci macinate si prajite
- 2 lingurite cu esenta de vanilie
- 2 linguri cu faina
- 1/3 ceasca cu cacao pudra
- 1/2 lingurita cu sare
- 1/4 lingurita cu scortisoara pudra
- 3/4 ceasca gem de portocale sau caise, zmeura
- 1 lingurita cu zahar pudra
Se sparg 2 oua intr-un bol la care se adauga inca 2 galbenusuri.
Albusurile ramase se pun intr-un alt bol si se mai adauga 4 dupa ce sunt sparte inca 4 oua. Galbenusurile celor 4 oua sparte la final trebuie sa le pastrezi pentru mai tarziu. Prin urmare trebuie sa fie 2 oua intregi plus 2 galbenusuri in primul bol si 6 albusuri in cel de-al doilea bol.
Albusurile se bat cu mixerul pana devin pufoase. Se adauga 1/3 ceasca cu zahar. Dupa ce ai spalat ustensilele mixerului se bat galbenusurile si ouale din primul bol cu 2/3 din zaharul ramas, la o viteza medie (aproximativ 3 minute). Apoi se adauga nucile si esenta de vanilie, continuand amestecul cu mixerul.
Trebuie sa adaugi faina, pudra de cacao si scortisoara, sarea si sa le omogenizezi cu ajutorul mixerului. Se umple o ceasca cu albus batut si se toarna in compozitia cu galbenusuri, amestecand cu o spatula pana la omogenizarea compozitiei.
Apoi se adauga si restul albusurilor batute.
Blatul format se pune in tava pregatita la inceput si se introduce la cuptor aproximativ 40-45 de minute.
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit 2 ore.
Se taie orizontal cu ajutorul unui cutit lung si se ridica cu grija partea de sus. Se intinde gemul pe partea ramasa, dupa care se aseaza usor partea de sus a blatului.
Zaharul pudra se presara inainte de servire. Se aranjeaza pe farfurie cu zmeura, bucati de portocala si frunze de menta.
Pont!
Gustul si aspectul este deosebit, daca este pastrat o zi pana cand gemul se amesteca cu blatul.
- 1 pahar cu zmeura
- 1 pahar cu ananas (proaspat sau din compot)
- 1/2 pahar de caise confiate
- 1 pahar cu apa fierbinte
- 2 pahare cu frunze de menta
- 1 lingurita cu esenta de portocale
- 1/2 phara cu suc de portocale
- 2 linguri cu miere
- 4 lingurite cu mustar
- 2 lingurite cu otet din vin rosu
- 1/4 pahar cu ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Pentru salata
- 500 g piept de pui dezosat si fara pielita
- 1 laptuca mai mare (tocata)
- 6 caise sau prune proaspete (taiate in jumatate)
- 1 pahar cu frunze de menta
- 1/2 pahar cu migdale
Se rastoarna garnitura intr-ul bol mare din plastic, dupa care se adauga puiul. Se tine bolul la frigider timp de 20 minute.
Apoi se pune puiul pe gril la o temperatura peste medie timp de 8 minute pentru fiecare parte;
Se imparte salate in 4 farfurii, iar peste salata sunt puse feliile de pui.
La final de adauga migdalele.
- 1/3 pahar cu suc de portocale
- 1 lingura cu otet din vin rosu
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 lingurita cu mustar
- sare si piper dupa gust
- 10 pahare cu frunze de spanac
- 1 pahar cu varza rosie (tocata)
- 8-12 ridichii mici
- 1 mango feliat
- 1 avocado feliat
Mai intai se amesteca sucul de portocale, otetul, mustarul, sare si piperul intr-un bol.
Salata:
Se amesteca spanacul, ridichile, varza rosie si mango intr-un bol mai mare.
Apoi se adauga sosul, dupa care orneaza cu feliile de avocado.
- 4 catei de usturoi pisati
- 6 rosii decojite si taiate
- 1 pahar cu vin alb sec
- 1 kg si jumatate de scoici
- 2 lingurite cu patrunjel
Se adauga apoi rosiile. Se creste temperatura si mai lasa amestecul la foc pentru inca un minut. Se toarna vinul si lasa amestecul la fiert.
Se adauga si scoicile, acopera tigaia si lasa scoicile sa fiarba pana se deschid.
se scot scoicile intr-un bol, se adauga sosul peste acestea si se presata patrunjelul.
- un pahar de morcov
- un pahar suc hrean
- sucul a 2 lamai
Se amesteca totul cu atentie pe parcursul a 30 de minute. Amestecul se pastreaza la rece intr-un loc intunecos.
Se ia cate o lingura cu 20-30 de minute inainte de masa, timp de o luna (dupa doua luni de pauza, tratamentul poate fi reluat).
- 1 ceapa mare (taiata marunt)
- 1-3 linguri boia de ardei iute
- 400 g supa de legume
- 4 rosii pitice
- 12 cesti cartofi (fierti taiati cubulete)
- 1 1/2 ceasca de fasole
- 2 cesti (150 g) de spanac congelat
- 2 linguri de otet din vin rosu
- 1/2 ceasca de busuioc proaspat (maruntit)
Se toarna supa de legume si se completeaza cu rosii, cartofi si fasole verde.
Toate se fierb la foc mic, amestecand ocazional pana cand legumele se inmoaie usor (aproximativ 12 minute).
La final se adauga spanacul si otetul, lasandu-se pe foc inca 2-4 minute.
Se presara busuiocul proaspat.
- 900 g de mazare
- 1/3 ceasca de marar proaspat maruntit
- 1 lingura de sare
- piper macinat, dupa gust
- 3/4 ceasca de iaurt degresat
Important! Trebuie sa se adauge apa calda in cazul in care se doreste ca piureul sa aiba o consistenta mai lichida. Se trece piureul prin strecuratoare pentru a retine cojile ramase de la mazare.
Se adauga piureul strecurat in oala cu supa si se lasa la fiert inca 30-35 de minute. Se adauga mararul proaspat, sarea si piperul inainte de a se lua supa de pe foc.
La final se pune supa in farfurii, se toarna iaurt deasupra si se aseaza cate o ramurica de marar proaspat.
Micul dejun:
· 2 bruschete fara gatire sau cu gatire la cuptor (depinde cum preferi) cu rosii taiate cuburi, praz taiat marunt, castraveti cuburi si putina crema de humus; sfatul nostru este sa ungi feliile de paine sau leguma pe post de paine cu catei de usturoi, care sunt ideali la hipertensivi; daca vrei sa inlocuiesti painea ca esti la dieta de slabire iti sugerez cartofii dulci feliati
· 1 bol de hrisca cu iaurt grecesc degresat si fructe feliate precum (banane, caise, struguri, prune, portocale, afine) si un smoothie din portocale si banane.
Pranz:
· peste la alegere gatit la grill sau la cuptor cu mix de legume gatite la abur sau o leguma la alegere, o salata de cruditati (nu uita de praz, usturoi tocat si ulei de masline)
· cartofi dulci gatiti la cuptor in punga cu marar, usturoi, apoi consumati cu lapte degresat si patrunjel tocat
· 1 quesadillas sanatoasa din legume tocate, ierburi aromatice si fructe de mare gatite la grill sau la abur
· un ratatouille din dovlecei, vinete, usturoi, praz si sos de tomate
· dovlecei cruzi cu sos tzatziki
Cina:
· 1 salata de castraveti cu marar, patrunjel tocat si sos tzatziki
· Iaurt grecesc degresat cu caise sau prune inghetate si seminte de chia
· 1 salata de cruditati cu mix de legume
· tartine cu creme din legume si verdeturi tocate
· ciuperci champignon umplute cu legume, crema de branza degresata si patrunjel tocat