Hipertensiunea: Curatarea sangelui

Curatarea sangelui

 Substante chimice straine intra in corp in fiecare zi, prin alimentele pe care le mancam, prin aerul pe care il respiram si produsele de uz casnic pe care le utilizam. 
 Organele responsabile pentru curățarea sângelui și eliminarea toxinelor sunt rinichii și ficatul. 
 O bună metodă prin care le dăm acestora o mână de ajutor este adoptarea unei diete echilibrate și sănănătoase care să includă ceaiuri sau infuzii care îmbunătățesc procesul de detoxifiere al sângelui. 
 Prin curatarea samgelui, se intelege curatarea ficatului de grasimi, depozite vechi de colesterol, calculi biliari, otravuri, reziduuri de medicamente si toxine. 
 Detoxifierea ficatului este considerata cea mai importanta curatare a organismului (mai importanta decat detoxifierea intestinelor), datorita impactului pozitiv pe care il are asupra starii generale de sanatate. 
 Consumul de sucuri proaspete este o modalitate comuna de a curata organismul de toxine si deseuri. Unii oameni considera ca ficatul este invadat de deseuri si substante chimice, provocand probleme de sanatate. 
 O purificare cu sucuri imbunatateste capacitatea ficatului de eliminare a toxinelor. 
  Detoxifierea cu sucuri - O bautura care ar putea curata ficatul ar trebui sa contina: ulei de masline, fructe, legume si saruri epsom. (Sarea Epsom, cunoscută și ca sulfat de magneziu, este un remediu natural popular în întreaga lume, cu un preț redus și care poate fi întrebuințat în nenumărate feluri). 
 De exemplu, se poate prepara un suc din mere si grapefrut care se va bea pe tot parcursul unei zile. Se vor adauga saruri epsom dizolvate in apa, care se vor amesteca in suc de grepfrut alaturi de uleiul de masline. 
 Toate aceste substante ajuta ficatul sa produca bila, contribuie la eliminarea calculilor biliari si scad pofta de mancare.
 
Cele mai eficiente retete pentru creşterea elasticității vaselor de sânge şi pentru a curăţa depozitele de colesterol: 
 

 Usturoiul amestecat cu lămâie, remediu miraculos  

 Atât usturoiul cât și lămâia sunt recunoscute pentru proprietățile lor vindecătoare. Ambele au proprietăți antiinflamatorii și conțin antioxidanți puternici care ajută la menținerea sănătății inimii și a întregului organism. 
 Sunt foarte eficiente și în scăderea colesterolului și a hipertensiunii, de asemenea, prin curățarea vaselor de sânge. 
 Ingrediente: 
  • 4 căpățâni de usturoi 
  • 4 lămâi cu tot cu coajă 
  • 3 litri de apă fiartă 
 Indicații  
 Usturoiul decojit și tăiat împreună cu lămâile tăiate se pun în apă fiartă. Pune apoi în blender ca să obții o pastă. 
 După ce s-a răcit pune amestecul într-un recipient de sticlă și păstrează-l la frigider. 
 Cum se folosește 
 Începe cu o doză mică (1-2 linguri) de treo ori pe zi înainte de masă și crește doza până ajungi la 50 ml. 
 Cura trebuie ținută 40 de zile pe an. 
 Usturoiul a fost întotdeauna apreciat pentru capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii, atât prin scăderea nivelului de colesterol (LDL) rău cât și prin creșterea nivelului de colesterol (HDL) bun. 
 Acesta curăță eficient vasele de sânge și previne acumularea de plăci care pot duce la atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. 
 Lămâile, deși acide au, de fapt, un efect alcalin asupra organismului și acest lucru poate ajuta inima, de asemenea. 
 Alcalinitatea ajută la reducerea nivelul de inflamatie cardiacă, un factor de risc pentru bolile de inimaă, și antioxidanții naturali din lămâie protejează inima împotriva stresului oxidativ.

 Supa lui Hipocrate:  

Faimosul medic al Greciei antice, Hipocrate , devenit părinte al medicinei, era convins că orice vindecare începe cu o straşnică operaţie de curăţare şi dezintoxicare a organismului. 
Ingrediente: 
  • 2 cepe 
  • 1 rădăcină de ţelină 
  • 1 rădăcină de pătrunjel 
  • 1 bucată de praz 
  • 1 legătură de pătrunjel verde 
  • 1 kg de roşii 
  • 500 grame de cartofi
  • usturoi după gust 
 Se spală bine legumele şi se pun la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă doar cât să le acopere, fără sare. Se lasă la fiert, la foc mic, două ore, după care se scot legumele, se paseză prin sită şi se pun înapoi în zeamă. 
 Supa se poate păstra la frigider două zile şi ne încălzim doar atât cât consumăm. 
 Usturoiul se poate pisa şi adăuga în ultimul moment, ca mujdei. 
 Reţeta e simplă, dar deosebit de eficace, deoarece purifică ficatul, curăţă intestinele şi facilitează absorbţia vitaminelor. Celulele se echilibrează datorită concentraţiei corecte de potasiu şi sodiu, întregul organism se detoxifiază şi procesul de vindecare al bolilor începe de la sine. 
 Bineînţeles că sfaturile medicului trebuie să fie mereu urmate, dar putem începe să ne ajutăm măcar printr-o supă simplă şi caldă.  

Sucul de rodie  

  Este de știut faptul că, atunci când cumpărăm rodii este indicat să le alegem pe cele mai grele și cu coaja strălucitoare, roșiatică astfel ne asigurăm că fructele sunt coapte. 
Ingrediente:
  • 3 rodii  
  • 200ml apă  
  • miere 
 Mod de preparare 
 Luăm 2-3 rodii le secționăm pe jumate, apoi le așezăm într-un castron cu apă la temperatura camerei…urmează operațiunea de selecționare a semințelor prin îndepărtarea membranei care de regulă este de culoare albă
 Semințele selecționate le punem într-un blender cu 200ml de apă și le mixăm până ce amestecul devine siropos.
 Cu ajutorul unei site încercăm să strecurăm rezultatul din blender pentru a îndeparta resturile solide, după această operațiune adăugăm puțină miere pentru a oferii un gust dulce și aromat.
 
Rețetă pentru desfundarea arterelor și curățarea vaselor de sânge.
Fără îndoială, una din cele mai comune cauze ale bolilor cardiovasculare de astăzi este ateroscleroza, caracterizată prin depunerea excesivă de colesterol, grăsimi și calciu din sânge în pereții arterelor. Astfel, fluxul sangvin este îngreunat, aportul de sânge la țesuturi este micșorat, arterele se îngustează și se întăresc, și se pot chiar înfunda.
Urmatoarea rețetă de suc nu numai că stopează progresia aterosclerozei prin reducerea depozitelor de grăsimi și curățarea arterelor, ci ajută inclusiv la protejarea inimii de infarct.
Ingrediente
  • 1 cană de suc de rodie
  • 1 cană de suc de hrean
  • căpățână de usturoi zdrobit
  • 1 cană de oțet de mere natural
  • 1 cană de apă
  • 3 căni de miere
În funcție de posibilitățile fiecăruia, rodia se poate înlocui cu porumbele, iar sucul de hrean cu suc de ghimbir.
Se pun toate ingredientele la fiert într-un vas, la foc mic. Amestecați constant, până când cantitatea de lichid scade la 3 căni.
Se ia vasul de pe foc, și preparatul se lasă la răcorit. Se adaugă mierea de albine, și se amestecă bine, până la omogenizare.
Preparatul obținut se transferă într-un borcan curat, cu capac. Se păstrează la frigider.
 
  Ceaiul de rodie
Ceaiul de rodie se numara printre cele mai sanatoase si delicioase bauturi. Rapid de preparat si foarte gustos, ceaiul de rodie contine un nivel ridicat de antioxidanti care lupta impotriva radialilor liberi, protejeaza celulele si reduce inflamarea.
Ceaiul de rodie poate fi consumat in orice perioada a anului si contribuie la starea dumneavoastra de bine.   Ingrediente:
  • seminte de rodie;
  • optional zahar sau miere. 
  Preparare:
pune semintele intr-un pahar mare;
zdrobeste semintele pana isi lasa suc;
adauga zahar sau miere si amesteca;
(poti sa folosesti amestecul direct pentru ceai sau il poti pune in congelator pentru a-l folosi mai tarziu)
pentru a face ceai trebuie sa pui apa fierbinte;
amesteca toate ingredientele si ceaiul este gata.

 Beneficiile ceaiului de rodie: 
  • sursa importanta de vitamina C;
  • lupta impotriva radicalilor liberi datorita antioxidantilor;
  • sustine sanatatea inimii si a arterelor;
  • regleaza presiunea sangelui;
  • remediu impotriva diabetului;
  • creste performantele sportive.
Alimente care curăță vasele de sânge și reduc riscul de infarct miocardic
  • Mere şi pere – sunt fructe pe care le găseşti aproape tot anul în magazin, ieftine şi extrem de eficiente în prevenirea atacului de cord.
  • Ovăz – este bogat în fibre, scade nivelul de colesterol şi îmbunătăţeşte digestia.
  • Fructe în coajă lemnoasă (caju, migdale, alune, nuci, nuci de macadamia, fistic etc.) – conţin fibre, proteine şi vitamina E.
  • Rodie – bogată în antioxidanţi, reduce tensiunea, normalizează circulaţia sanguină şi creşte nivelul hemoglobinei.
  • Pepene verde – bogat în apă şi antioxidanţi, te ajută să menţii echilibrul hidric al organismului şi să previi oxidarea celulară.
  • Fructe de pădure – (mure, zmeură, afine, căpşune etc.) – sunt bogate în antioxidanţi, reduc tensiunea arterială şi relaxează vasele sanguine.
  • Ciocolată neagră – (minimum 60-70% cacao) – ajută la normalizarea tensiunii artriale, amelioreză inflamaţiile din corp şi previne formarea cheagurilor de sânge.
  • Ceai verde – bea în fiecare zi o ceaşcă de ceai verde şi vei fi ferită de acumulările de grăsime pe artere.În plus,c eaiul verde accelerează metabolismul şi te ajută să slăbeşti mai rapid.
  • Vin roșu – ajută la reducerea depozitelor de grăsime acumulate pe vasele de sânge. A se consuma cu moderaţie!
  • Ulei de măsline  extravirgin – câteva linguri pe zi sunt suficiente pentru a normaliza nivelul de colesterol şi a ţine glicemia în limitele normale.
  • Scorțișoară – intensifică arderile, previne ateroscleroza şi este un înlocuitor excelent pentru zahăr, ajutându-te totodată să slăbeşti.
  • Broccoli și spanac – sunt legume bogate în vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi, care normalizează tensiunea arterială
  • Avocado – scade nivelul de colesterol „rău” şi curăţă aterele. Este bogat în grăsimi sănătoase
  • Pește gras (somon, macrou, hering) – este bogat în acizi graşi Omega 3 şi reduc riscul de aritmii cardiace şi ateroscleroză. Consumă peşte de 2-3 ori pe săptămână.
  • Usturoi – dilată arterele, scade tensiunea, ameliorează vasoconstricţia şi revine formarea plăcilor de aterom.
 Exista mai multe cai de a va curata sangele. Una dintre cele mai eficiente este cresterea aportului de enzime digestive intre mese sau inainte de culcare. In doar cateva minute, enzimele intra in fluxul sanguin si incep sa-l curete si sa stimuleze celulele imunitare, sa consume complexele imunitare circulatorii din sange. Acest lucru poate avea un efect benefic semnificativ asupra starii generale de sanatate.
  Folosirea agentilor de curatare a sangelui, agenti extrasi din plante, ajuta la eliminarea reziduurilor toxice din sange si lupta astfel impotriva cancerului si tumorilor. 
 Cele mai importante plante in purificarea sangelui sunt: 
  •  trifoiul rosu, 
  •  radacina de brusture, 
  •  chaparral, 
  •  radacina de traista 
  •  macrisul. 
 Aceste plante, pot literalmente elimina tumorile din organism. 
 Cel mai bun mod de a va purifica sangele este prin fabricarea unei tincturi pe baza de plante, cu concentratie mare. Adaugati 4-12 picaturi pe zi (depinde de necesitatile individuale) in suc. Faceti pauza si reluati, asigurati-va ca terminati toata cantitatea de tinctura. 
 
 Stafidele și apa de stafide  au fost folosite în mod tradițional pentru prevenirea bolilor de inimă și de ficat. 
 Consumul de apă de stafide este o metodă simplă și eficientă de a purifica sângele și de a stimula funcționarea corespunzătoare a ficatului. Acest lichid contribuie și la separarea acizilor gastrici, ajutând la procesarea eficientă a alimentelor și la absorbția nutrienților. Vei observa aceste beneficii cam la două zile de când ai început „cura” cu apă de stafide. 
   Ingrediente 
  •  2 căni cu apă 
  •  150 grame de stafide 
 Așa cum ai putut vedea, apa de stafide curăță ficatul și oferă multe alte beneficii. Pentru a te bucura de ele, trebuie să alegi cu grijă stafidele. Caută stafide mai închise la culoare și care să nu fie nici prea tari, nici prea moi. Alege stafide întregi și asigură-te că sunt curate. 
 Spală stafidele și pune-le deoparte. 
 Pune la fiert două căni cu apă. Adaugă stafidele și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. 
  Trebuie să lași stafidele la înmuiat în apă și peste noapte. 
 În dimineața zilei următoare, strecoară apa și lasă deoparte stafidele. 
 Încălzește puțin din acest lichid delicios pentru a-l putea consuma. Poți să îl bei cald sau fierbinte, dar cel mai important lucru este să îl consumi pe stomacul gol, imediat după ce te trezești. Dupa 10 minute, se consuma si stafidele hidratate, mestecându-se bine înainte de a le înghiti.
 Așteaptă apoi încă 30-35 de minute înainte de a servi micul dejun. 
 Alte recomandări Este bine să repeți acest remediu pentru câteva zile consecutive, iar seara lasă băutura pregătită pentru a putea fi servită imediat după trezire. Nu uita că trebuie să urmezi acest tratament pentru cel puțin patru zile. 
 Poți urma tratamentul o dată pe lună. Nu are efecte secundare și prezintă avantajul posibilității de a evita aportul mare de zahăr al stafidelor consumate ca atare. Dacă adopți și un regim alimentar sărac în grăsimi și bogat în fructe și legume proaspete, vei vedea că apa de stafide curăță ficatul și îi îmbunătățește sănătatea. 
 
 Ceai pentru ficat: 
 Ingrediente: radacina de papadie radacina de brusture coaja de scortisoara seminte cardamon radacina de licorice seminte de fenicul boabe de ienupar radacina de ghimbir muguri de cuisoare boabe de piper negru coada-calului coaja de portocala radacina de patrunjel seminte de schinduf scoarta radacinii de sasafras. 
 Tinctura pentru ficat: 
  •  lapte de seminte de ciulin
  •  radacina de papadie 
  •  radacina de ghimbir 
  •  frunze de anghinare 
  •  radacina de gentiana 
  •  usturoi 
  •  seminte de fenicul 
    Alte tratamente naturiste care ne purifică sângele  
  
    Rădăcină de brusture - Este o plantă excelentă pentru detoxifierea sistemului circulator și limfatic. O poți găsi la magazinele naturiste și este recunoscută pentru proprietățile sale de a îmbunătăți circulația sângelui, prevenirea retenției de apă, etc. Poți bea două cești de ceai de rădăcină de brusture pe zi pe care îl preparați adăugând o linguriță de tinctură de ădăcină de brusture la o cană de apă fiartă. 
  1.    Socul - Este un laxativ natural eficient și, de asemenea are proprietăți detoxifiante și antiseptice. Reduce inflamația, este un agent astringent și antibacterial natural, curăță sângele și ajută ficatul și rinichii. Este suficient să beți o ceașcă de ceau după fiecare masă. 
  2.    Urzica - Cu siguranță ai auzit de proprietățile excelente ale urzicii. Nu se compară nimic cu o ceașcă de ceai de urzică, după-amiaza. Urzica este foarte eficientă pentru detoxifiere, eliminând rapid toxinele din sânge și din întreg organismul. Are proprietăți diuretice și este bună pentru ficat și rinichi.
  3.    Păpădia - Un ceai ideal pentru a fi băut după-amiaza este cel de păpădie. Ajută la eliminarea toxinelor și stimulează circulația. Puneți câteva flori într-o ceașcă de apă fiartă și lăsați 5 minute la infuzat. 
  4.   Isopul - Ai auzit de uimitoarele proprietăți ale isopului de a detoxifia sângele și de a elimina grăsimile nesănătoase din organism? Poți găsi această plantă la magazinele naturiste. Două cești de ceai de isop pe zi (adăugați o linguriță de plante la o ceașcă de apă fiartă) ajută la slăbit și îmbunătățesc circulația sângelui.
  5.    Aloe vera - Întărește sistemul imunitar, are efecte detoxifiante și proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. Vindecă, de asemenea, ficatul și rinichii, curăță sângele, revitalizând întregul organism. Poți să bei un ceai de aloe în fiecare după amiază.  Nu ai nevoie decât de o lingură de gel transparent care se găsește în tulpina plantei. Adaugă gelul într-o cană cu apă în fierbere. După ce s-a amestecat bine, ia vasul de pe foc și lasă ceaiul să stea timp de 5 minute. Pentru un gust mai bun, adaugă și câteva picături de zeamă de lămâie. 
  6.  Merele echilibrează nivelul zahărului,
  7.  Ghimbirul constituie o sursă de enzime și diminuează riscul de formare a cheagurilor de sânge, iar lămâie sunt bogate în vitamina C și antioxidanți. 
  8.  Sfecla rosie curăță întreg sistemul circulator și în același timp protejează corpul și ficatul de radicalii liberi. Este considerată una din cele mai bune surse de antioxidanți.  Este important să consumați această băutură în mod regulat pentru a vă păstra sângele curat. Totuși, trebuie să aveți în vedere că nicio rețetă nu va funcționa în absența unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos. 
 Specialiștii recomandă să adoptați o rutină de exerciții fizice pentru a vă curăța sângele și pentru a vă menține corpul sănătos.  
 
 Dieta de detoxifiere.  
 Este foarte benefic sa includeti 2 zile de dieta bazata pe produse alimentare nepreparate si 3 zile in care sa consumati sucuri de legume si fructe, in cele 5 zile de detoxifiere. 
 Cu toate acestea, pentru cei care pot, 5 zile de dieta bazata numai pe sucuri este cea mai buna. 
 Ziua 1 
 In cursul diminetii, consumati orice fel de sucuri de fructe sau legume proaspete. Sucul de sfecla este deosebit de bun. 
 Nu amestecati sucurile de legume cu cele de fructe si nu ezitati sa diluati sucurile.
 La masa de pranz puteti consuma mai mult suc diluat, o leguma cruda sau varza de Bruxelles. 
 Preparati-va singuri sosul pentru salata din ulei proaspat de masline si lamaie sau otet de mere si adaugati orice fel de ierburi proaspete si condimente. 
 Daca vi se face foame pe parcursul zilei, nu ezitati sa consumati sub forma de gustari, legume sau sucuri de legume, respectiv fructe. 
 La cina consumati fructe proaspete sau sucuri de fructe. 
 Zilele 2-4 
 Dupa rutina de dimineata, beti sucuri diluate si ceaiuri de plante pe tot parcursul zilei - cat de multe puteti bea. Incercati sa consumati aproximativ 400 de ml in timpul zilei. 
 Este recomandat sa beti mai multe cani pe zi de supa de potasiu. 
 Supa de potasiu este dupa cartof, cea mai importanta sursa de potasiu. 
 Curatati de coaja cativa cartofi, iar coaja o puneti in apa. Nu utilizati si cartofii.
 Adaugati alte legume, inclusiv morcovi, telina, sfecla intreaga (inclusiv verdeata), patrunjel proaspat, multa ceapa si usturoi. 
 Fierbeti legumele in apa filtrata timp de 40-60 de minute intr-un vas acoperit. 
 Strecurati legumele, lasati sa se raceasca si consumati supa. 
 Introduceti la frigider restul de supa in recipiente de sticla si consumati-o in urmatoarele 2 zile. 
 Ziua 5 Urmati dieta din ziua 1. 
Băutura inimii – rețetă Sebastian Kneipp Rețeta unui preot german 
– Este numita Băutura Inimii (30 căței de usturoi, 5 lămâi cu coajă și 1 litru de apă) Un nivel ridicat de colesterol  rezultatul acumulării de grăsime în artere poate duce la atac de inimă sau boli cardiace.
 Băutura cu usturoi şi lămâie poate stimula sănătatea inimii şi îmbunătăţi circulaţia, desfundând arterele.
 Mod de preparare:
 Se curăță de coajă cățeii de usturoi, iar lămâile, cu tot cu coajă, se spală și se taie în cuburi (nu se îndepărtează coaja, ci doar sâmburii).
 Se adaugă în vasul unui blender ingredientele (sau se dau prin mașină de tocat), se pulsează, apoi se amestecă cu 1 litru de apă și se pun pe foc, până de dau ȋn clocot (fără să fiarbă).
 Se strecoară lichidul, se pune în sticle curate și se ține la frigider.
Administrare:
 Se bea în fiecare zi câte 1 păhărel, cu 2 ore ȋnainte sau după masa principală, timp de 21 de zile. Se face o pauză de 7 zile, apoi cura se reia. La nevoie, se repetă și a treia oară, tot după o pauză de 7 zile. 
 Se recomandă două cure pe an, în special primăvara și toamna.
 Avantaje:
 Pentru inimă – Usturoiul conține alicină, o substanță cu efect antibacterian care reduce lipidele și ferește vasele de sânge de depuneri de grăsimi.
 Reumatism – Germaniul conținut în usturoi capturează radicalii liberi, ajutând la tratamentul bolilor inflamatorii reumatice.
 Metabolism – Lămâia conține vitamina C și vitamine din grupa B, ca acidul folic, care influențează puternic metabolismul, care dă rateuri la majoritatea oamenilor. 
 Sucul de usturoi și lămâie regenerează întregul corp, făcând mai ușoară confruntarea cu menopauza, îmbunătățește văzul și auzul, ferește de paradontoză.  îmbunătățește văzul și auzul, ferește de paradontoză.